Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

Rendben
Termékek Menü

5 egyszerű mód, hogyan tartsd frissen az ételeket

Micsoda bosszúság, mikor a frissen, ropogósan megvett vagy elkészített ételt rövid időn belül ki kell dobni, mert megromlik vagy ehetetlen állagú lesz. Vagy elfogyasztjuk néhány nap alatt a megvásárolt élelmiszereket vagy ha tovább szeretnénk élvezni, esetleg a későbbiekben használnánk fel őket, akkor találnunk kell egy módszert, amivel tovább megőrzik frissességüket. Itt van 5 tipp, hogy tudjuk hosszabb ideig tárolni ételeinket. 

Vákuumcsomagolás

A vákuum csomagolt élelmiszerek bizonyítottan tovább megtartják frissességüket, sőt a tápanyag és vitamin tartalmukat is jobban megőrzik. Zöldségeket, felvágottakat, sőt akár pácolt húsokat is tárolhatunk így a hűtőben, mélyhűtőben. Vákuumozó gépek használatával egyszerű az élelmiszerek csomagolása, de létezik rá más alternatíva is. Vegyünk egy légmentesen zárható tasakot, tegyük bele az élelmiszert, ne zárjuk le teljesen, hagyjunk egy kicsi rést, amin a levegő távozhat. Egy tál vízbe kezdjük beereszteni a zacskót, a levegő a merüléssel kinyomódik. Amikor már majdnem ellepi a víz a zacskót, zárjuk le teljesen.

 

Gyümölcsök frissen tartása

Az epret, málnát, áfonyát és még számos erdei gyümölcsöt kis műanyag dobozban árulnak. Sokszor előfordul, hogy a doboz alján lévő gyümölcsök megpenészednek. Ezt elkerülhetjük, ha még a hűtőbe tétel előtt az egészet, dobozostul megmerítjük ACV-ben, azaz alma cider ecetes vízben. Nem kell aggódni, a gyümölcsöknek nem lesz ecet íze, egyrészt mert vízben oldunk fel kis adag alma cider ecetet, másrészt mert épp csak belemerítjük, harmadrészt nem a megszokott ecet íze van az ACV-nek.

 

Tartósabb kenyér

Sajnos sokszor előfordul, főként az előre csomagolt kenyereknél, hogy pár nap alatt penész keletkezik a szeleteken. Ezt elkerülhetjük, ha egy zellerszárat teszünk a kenyér mellé a csomagolásba. A kenyér még egy hét múlva is ehető lesz.

 

Pihe-puha kekszsüti

Hiába tesszük üvegbe a kekszet, ha az nem légmentesen záródik, akkor igazi fogtörő keménységűvé válik a finomság. Hogy ne fagyjon arcunkra a mosoly mikor beleharapunk a több napos süteménybe, itt egy egyszerű módszer, ami segít megőrizni az eredeti puhaságot. A sütemények tetejére rakjunk egy szelet kenyeret, ami vállalja a nemes feladatot és kiszárad a kekszek helyett.

 

Friss saláta bebugyolálva

Vigyázni kell a saláta mixekkel, amiket zacskós és dobozos kiszerelésben lehet megvásárolni. Ha nem figyelünk oda, a felbontás után nem sokkal már megfonnyad, sőt meg is rothad a zöldség, hiába tároljuk hűtőben. Ha nem szeretnénk, hogy olyan gyorsan megszottyanjon a salátánk, akkor tegyük konyharuhába vagy bugyoláljuk papírtörlőbe. Ezek felszívják a nedvességet, így a zöldségek roppanósak, frissek maradnak.

Forrás: soyummy.co