x
Mint minden weboldal, az proficook.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz.
Termékek Menü

Epres finomságok

Itt van végre az eperszezon! A legfinomabb desszertek a szezonban érett, friss gyümölcsökből készülnek! Ha édes szájú vagy és még eper rajongó is, akkor mindenképpen ki kell próbálnod valamelyik ínycsiklandozó finomságot az alábbi összeállításból.

Eperkrémes fagyi falatok

Hozzávalók kb. 64 darabkához

  • 225 g krémsajt
  • 470 ml eperfagyi
  • 140 g graham keksz morzsa
  • 140 g apróra vágott eper
  • 200 g étcsokoládé

Elkészítés
Robotgép segítségével keverjük el a krémsajtot, adjuk hozzá a fagyit és mixeljük tovább. Keverjük bele a keksz morzsát és epret is. Oszlassuk el a krémet egyenletesen egy 23 x 23 cm-es zsírpapírral bélelt tepsiben. Kb. 4-6 órára tegyük fagyasztóba. Kivétel után vágjuk fel egyenlő darabokra a kívánt méretben. Az étcsokit olvasszuk meg. Forgassuk meg benne a falatokat, majd szórjuk le graham keksz morzsával. 30 percre tegyük vissza a fagyasztóba.

 

Epres-mandulás édesburgonya toast

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 édesburgonya
  • Krémsajt
  • 1 eper szeletelve
  • Néhány szem mandula

Elkészítés
Az édesburgonyát vágjuk vékony szeletekre (kb. 6 mm). Tegyük a szeletet kenyérpirítóba és állítsuk a legmagasabb fokozatra. Miután kiugrik, fordítsuk meg és tegyük vissza. Ezt megismételhetjük, amíg ízlésünknek megfelelő nem lesz az állag. Amikor már kicsit kihűlt, kenjünk rá sajtkrémet, vágjunk rá epret és szórjuk meg mandulával.

 

Eperkrémes toast tekercs

Hozzávalók 3 adaghoz

  • 10 szelet toast kenyér
  • Krémsajt
  • Szeletelt eper
  • 3 tojás
  • 1 ek. tej
  • 1/2 tk fahéj
  • 1/2 tk vanília kivonat

Elkészítés
A kenyér szeleteket nyújtsuk ki és vágjuk le a széleiket. Ízlés szerint az egyik szélére kenjünk krémsajtot és tegyünk rá epret, majd tekerjük fel. Egy tálba keverjük össze a tojást, tejet, fahéjat és vanília kivonatot, majd forgassuk bele a tekercseket. Vajas serpenyőben süssük őket, míg aranybarnák nem lesznek.

Javaslat: a krémsajt helyett/mellett nutellát is használhatunk.

 

Epres-csokoládés mousse

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 170 g étcsokoládé (72%-os a legjobb)
  • 120 ml tej
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 csipet só
  • 285 g görög joghurt
  • 8 db eper

Elkészítés
Melegítsük fel a tejet (ne forrjon), majd öntsük rá a csokoládéra. Adjuk hozzá a vaníliát és sót. Hagyjuk állni kb. 3 percig majd keverjük össze alaposan. Adjuk hozzá a görög joghurtot is és jól keverjük el. Két üvegpohár aljába öntsünk a csokis krémből, a tetejére tegyünk eperszeleteket, majd újabb krémet, utána megint epret. Ismételjük meg, míg tele nem lesz a pohár.

 

Epres-pereces sajttorta

Hozzávalók

  • 60 g mini sós perec
  • 10 ek olvasztott margarin
  • 225 g szobahőmérsékletű krémsajt
  • 240 g porcukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 115 g tejföl
  • 240 ml tejszínhab
  • 480 ml víz
  • 15 g epres zselatin
  • 455 g eper

Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A pereceket tegyük egy tasakba, törjük apróra, majd egy tálban keverjük össze az olvasztott vajjal és egy 23 cm-es forma alján nyomkodjuk szét őket. 10 percre tegyük sütőbe, majd hagyjuk kihűlni. A krémsajtot robotgép segítségével keverjük simára. Adjuk hozzá a porcukrot, vaníliát és tejfölt, keverjük el jól az egészet, majd adjuk hozzá a tejszínhabot is. A krémet öntsük rá és simítsuk el egyenletesen a pereces rétegen. 30 percre tegyük hűtőbe.
Egy lábosban forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a zselatint és kevergessük kb. 3 percig, amíg be nem sűrűsödik. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni (kb. 8 perc). Adjuk hozzá a felszeletelt epret, majd az egészet öntsük a torta tetejére és tegyük vissza a hűtőbe további 4 órára.

 

Forrás: tasty.co