Mint minden weboldal, az proficook.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz.
Termékek Menü

Finom kínai falatok

Odavagy a kínai ételekért? Ha betérsz egy kínai büfébe, nehéz eldöntened mit is ennél, annyi a finomság? Illatos omlós-, szezámmagos-, édes-savanyú csirke, rizstészta, üvegtészta, tojásos rizs, babcsíra saláta és még sorolhatnánk. Mindig is kíváncsi voltál arra, hogyan képesek ilyen finoman megcsinálni a bundázott húsokat? Most lerántjuk a leplet és eláruljuk néhány igazi klasszikus kínai étel elkészítésének titkát!

Csípős szezámos karfiol

Hozzávalók 1 főre

  • 60 g liszt
  • 120 ml tej
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1/2 fej karfiol
  • olaj
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 ek fokhagyma
  • 120 ml szójaszósz
  • 60 ml ecet
  • 1 ek cukor
  • 2 ek chiliszósz
  • 1/2 ek kukoricakeményítő elkeverve 1/2 ek vízzel
  • Újhagyma és szezámmag díszítésnek

Elkészítés
Keverjük össze a lisztet, tejet, sütőport és fokhagymaport. Adjuk hozzá a felszeletelt karfiolt és oszlassuk el rajtuk a bevonatot. Bő olajban süssük aranybarnára a karfiol darabokat. Egy másik serpenyőben készítsük el a csípős szezámos szószt. Keverjük össze a szezámolajat, fokhagymát, szójaszószt, ecetet, cukrot és chilit. Forraljuk fel és adjuk hozzá a vízzel elkevert kukoricakeményítőt. Amikor már sűrűbb az állaga hempergessük bele a kisütött karfiolokat.Szezámmaggal és apróra vágott hagymával díszíthetjük, rizzsel tálaljuk.

Édes-savanyú csirke

Hozzávalók 2 főre

  • 455 g csirkemell filé
  • 60 g kukoricakeményítő
  • 2 db tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj
  • Szószhoz:
    • 1 ek olaj
    • 1/2 ek zúzott fokhagyma
    • 1 db kaliforniai paprika
    • 180 ml ecet
    • 1 ek szójaszósz
    • 55 g ketchup
    • 100 g cukor
  • szezámmag, újhagyma a díszítéshez

Elkészítés
A húst vágjuk kisebb kockákra és fűszerezzük sóval, borssal. Forgassuk meg a kukoricakeményítőben, mártsuk bele a felvert tojásba és süssük ki bő olajban, amíg aranybarna nem lesz, majd vegyük ki és tegyük szalvétára, hogy felitassuk a felesleges olajat. Egy nagy serpenyőben melegítsünk olajat és pirítsuk meg a fokhagymát. Adjuk hozzá a paprikát, ecetet, szóját, ketchupot, cukrot és forraljuk fel őket. Tegyük bele a kisütött csirkefalatokat és jól keverjük össze. 
Szezámmaggal és apróra vágott hagymával díszíthetjük, rizzsel tálaljuk.

 

Mikróban készült sült rizs

Hozzávalók 1 főre

  • 100 g rizs
  • 235 ml víz
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 tk szezámolaj
  • 2 szelet bacon apróra kockázva
  • 65 g fagyasztott zöldség (pl. borsó, répa)
  • 2 db tojás
  • só, bors
  • újhagyma tálaláshoz

Elkészítés
Egy hőálló edényben keverjük össze a rizst, vizet, szóját, szezámolajat és bacont. Lefedve melegítsük mikrohullámú sütőben 6-8 percig, amíg a rizs teljesen meg nem fő. Keverjük hozzá a fagyasztott zöldségeket. Egy bögrébe törjük bele a tojásokat, sózzuk meg, majd tegyük mikróba a tojást és a rizses egyveleget is 1-2 percre. Ha már a tojás teljesen megfőtt, törjük darabokra és keverjük hozzá a rizshez. Tálaljuk felaprított újhagymával megszórva.

 

Citromos bundázott csirke

Hozzávalók 1 főre

  • 120 g csirkemell
  • Páchoz:
    • 1/2 citrom héja
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 1 ek szójaszósz
    • só, bors ízlés szerint
  • Panírhoz:
    • 50 g liszt
    • 2 db tojás
    • 50 g zsemlemorzsa
    • 500 ml olaj
  • Citromos szószhoz:
    • 60 ml csirke alaplé
    • 1/2 citrom héja
    • 1 citrom leve
    • 4 ek cukor
    • 1 ek víz
    • 1/2 ek kukoricaliszt

Elkészítés
Keverjük össze a páchoz a  hozzávalókat és hagyjuk állni benne a 20 percig a felkockázott csirkehúst. Panírozzuk be a húst és olajban süssük aranybarnára. Egy kisebb serpenyőben öntsük össze és forraljuk fel a csirke alaplevet, citrom levét és cukrot. Adjuk hozzá a vízzel elkevert kukoricalisztet és kevergessük, míg be nem sűrűsödik a szósz. Adjuk hozzá a kisütött csirkefalatokat és oszlassuk el rajtuk a citromos szószt. Szórjuk meg a felaprított újhagymával, szezámaggal és tálaljuk rizzsel.

 

Szezámmagos csirke

Hozzávalók

  • 1 db csirkemellfilé
  • Bundához:
    • 9 ek liszt
    • 1 ek olaj
    • 2 db tojás
    • 1 csipet só
    • 1-1,5 dl víz
    • 1 csomag sütőpor
  • Mázhoz:
    • 10 dkg ketchup
    • Chiliszósz
    • 2 tk méz
    • 3-4 ek szezámmag

Elkészítés
Vágjuk fel a húst kisebb darabokra. Egy tálba öntsük bele a bundázáshoz szükséges alapanyagokat és keverjük őket össze. Forgassuk bele a húst és süssük ki bőséges, forró olajban. A ketchupot, mézet, chilit és szezámmagot keverjük össze, majd az így készült mázba forgassuk meg az olajból kivett és lecsepegtetett húsfalatokat. Tálaljuk rizzsel.

 

Forrás:
mindmegette.hu
tasty.co