Mint minden weboldal, az proficook.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz.
Termékek Menü

Kreatív ötletek

2018. 05. 11. 16:02:32

Hogyan válasszunk finom, friss és lehetőleg vitaminokban gazdag gyümölcsöt? A nem mind arany, ami fénylik bizony a gyümölcsökre is igaz. Lehet őrjítően piros az az eper, és mégis íztelen. Mindegyik gyümölcsnek meg van a maga sajátossága, mely alapján el tudjuk dönteni, hogy érdemes-e megvásárolni. Természetesen a hazai, éppen szezonális gyümölcsök lesznek a legzamatosabbak és legegészségesebbek. Sajnos az importált gyümölcsök mire megérkeznek már nem sok vitamint tartalmaznak, ráadásul jóval több permetező szert is használnak a külföldről beérkezett árunál.
Amennyiben a hazai gyümölcsöket választjuk, akkor is vannak trükkök, melyekkel kifoghatjuk az érett, édes, finom darabokat. Nézzük, hogy nyáron milyen gyümölcsökkel találkozhatunk és mit érdemes figyelembe venni vásárláskor.

2018. 04. 12. 11:57:34

Micsoda bosszúság, mikor a frissen, ropogósan megvett vagy elkészített ételt rövid időn belül ki kell dobni, mert megromlik vagy ehetetlen állagú lesz. Vagy elfogyasztjuk néhány nap alatt a megvásárolt élelmiszereket vagy ha tovább szeretnénk élvezni, esetleg a későbbiekben használnánk fel őket, akkor találnunk kell egy módszert, amivel tovább megőrzik frissességüket. Itt van 5 tipp, hogy tudjuk hosszabb ideig tárolni ételeinket. 

2018. 03. 28. 14:31:00

A tavasz eljövetelét is hirdető ünnep, a Húsvét számos hagyományt őriz. Ilyen például a sonka és főtt tojás fogyasztása, a húsvéthétfői locsolkodás, a hímes tojás ajándékozása és az azt megelőző készülődés, azaz a tojásfestés és díszítés. Rendkívül szórakoztató, amikor összegyűlik a család és együtt készítik el a hímes tojásokat. A férfiakra lehet bízni a kemény munkát, azaz a tojások kifújását, az ügyesebb kezűek és gyerekek pedig kiélhetik kreativitásukat a színes tojások alkotásában. A már jól bevált technikákon kívül néha érdemes más trükköket is kipróbálni. Összegyűjtöttünk néhány meghökkentő, de látványos tojásfestési módszert.

2018. 02. 07. 15:32:54

 

Olyan praktikák léteznek, melyekről nem is gondoltuk volna, hogy mennyire megkönnyíthetik életünket. Összegyűjtöttünk néhány trükköt, melyek olykor jól jöhetnek.

2018. 01. 24. 12:37:56

 

Senki számára nem ismeretlen a válogatós gyerek fogalma. Bizony meggyűlhet a bajunk, ha némi egészséges ételt próbálunk csemetéinkbe plántálni. Márpedig rendületlenül törekszünk egészséges, vitaminokban gazdag ételeket biztosítani számukra, hiszen mindennél fontosabbak nekünk. A gigászi feladatot megkönnyíthetjük némi kreativitással, sok türelemmel és a kelleténél több ráfordított idővel. Kitartó anyukáknak, apukáknak, nagyszülőknek ajánljuk a következő ötleteket, melyek beválhatnak a kicsiknél. A sok színes zöldségből, gyümölcsből és köretből igazán mesés, pompás ételek készíthetőek, melyeknek a legválogatósabbak sem tudnak ellenállni.

2017. 10. 28. 20:39:37

Valószínűleg mindenki életében előfordult már, hogy helyszűkébe került otthon. Az ember számos dolgot összegyűjt az évek alatt, de valahogy nem mindig van szíve megválni a régi,  nem használt, polcokon, szekrényekben porosodó tárgyaktól. Így a cikkek száma nő, a pakolási felület csökken.

2017. 10. 24. 12:56:35

Honnan ered Halloween ünnepe és miért vált jelképpé a töklámpás?

Halloween eredetileg ősi kelta ünnep volt, a nyár végét, azaz a Samhaint ünnepelték. Ekkor egyszerre hódoltak a Napisten és a holtak Ura előtt.