Mint minden weboldal, az proficook.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz.
Termékek Menü

Ínycsiklandozó töltött bagettek

A frissen sült bagett illatának, látványának és ízének egyszerűen nincs aki ellen tudna állni. Van aki magában, van aki egy kis vajjal, van aki szendvicsként fogyasztja. 

De kicsit rugaszkodjunk el a már megszokott étkektől. A bagettnek pazar ízvilágot tud kölcsönözni ha hússal, sajttal vagy krémmel töltjük meg, főként ha még egy kis fokhagymás vajas mixszel is megbolondítjuk.
Íme néhány recept javaslat, amit vétek lenne nem kipróbálni. De vigyázat, az illusztrációk túlzott nyáltermelés okozhatnak!

Rántott csirkével és parmezánnal töltött fokhagymás bagett

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa és olaj a rántáshoz
  • 1 nagy bagett
  • 10 db szeletelt sajt
  • ⅓ csésze olvasztott vaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
Megmossuk és felszeleteljük (kb. 1,5 cm vastag) a csirkemellfilét. Bepanírozzuk és olajban sütjük, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz. A bagettet vágjuk fel 3 vagy 4 részre. Akkora legyen egy rész, mint egy kisütött hússzelet. Egy késsel belezzük ki a bagett részeket. Ezután a sajt szeletből kettőt fedéssel fektessünk le. Kb. 2,5 cm szélesen fedje az egyik sajt a másikat. A csirkeszeletet erre a részre fektetjük, majd két oldalról a sajttal betakarjuk. Az így kapott tekercset be kell nyomni a bagett szeletbe. Ezt vágjuk fel további szeletekre (kb. 2,5 cm/szelet). Ismételjük meg a folyamatot az összes hússal és bagett résszel. Majd ezeket egy sütőfólia közepére kell helyezni szorosan egymás mellé, mintha össze akarnák illeszteni újra a bagett szeleteket egy egésszé.
Az olvasztott vajat, fokhagymát, petrezselymet és parmezánt egy kis tálkában összekverjük, majd elkenjünk a bagett szeletek tetején úgy hogy közéjük is befolyatunk egy keveset. Majd a fóliát ráhajtuk a bagettre és így 20-25 percig előremelegített sütőben 180°C-on sütjük. Ha már barnul a bagett és megolvadt a sajt, akkor elkészültünk a remekművel.

Spenótos-articsókával töltött fokhagymás bagett

Hozzávalók:

  • Krémsajt
  • Reszelt sajt
  • Spenót
  • Articsókaszív
  • Fokhagymapor
  • Bagett
  • ⅓ csésze olvasztott vaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
A nagyobb adag krémsajtot, reszelt sajtot, apróra vágott spenótot, articsókaszívet és fokhagymaport összekeverjük egy tálban.
A bagettet vágjuk 3 vagy 4 részre. Ezeket belezzük ki, majd töltsük meg a spenótos krémmel. Vágjuk további szeletekre a töltött bagetteket (2,5 cm vastag). Helyezzük őket szorosan egymás mellé egy sütőfóliára.
Az olvasztott vajat, fokhagymát, petrezselymet és reszelt parmezánt keverjük össze és kenjük be vele a bagett szeleteket úgy, hogy becsorogjon közéjük.
Fedjük be a fóliával a bagettet és süssük 180°C-on 20 percig.

Rántott marhahússal és avokádóval töltött fokhagymás bagett

Hozzávalók:

  • 150 g marhafartő (laposra formált)
  • Só, bors
  • Liszt, tojás, zsemlemorzsa és olaj a kirántáshoz
  • 1 bagett
  • szeletelt sajt
  • ½ avokádó
  • ⅓ csésze olvasztott vaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál reszelt parmezán

A marhaszelet mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Kb. 2,5 cm vastag szeletekre vágjuk a húst. A szeleteket bepanírozzuk és kisütjük olajban.
A bagettet vágjuk fel 3 vagy 4 részre. Akkora legyen egy rész, mint egy kisütött hússzelet. Egy késsel belezzük ki a bagett részeket. Ezután a sajt szeletből kettőt fedéssel fektessünk le. Kb. 2,5 cm szélesen fedje az egyik sajt a másikat. A hússzeleteket erre a részre fektetjük, tetejére egy kis szelet avokádót teszünk, majd két oldalról a sajttal betakarjuk. Az így kapott tekercset be kell nyomni a bagettszeletbe. Ezt vágjuk fel további szeletekre (kb. 2,5 cm/szelet). Ismételjük meg a folyamatot az összes hússal és bagett résszel. Majd ezeket egy sütőfólia közepére kell helyezni szorosan egymás mellé, mintha össze akarnák illeszteni újra a bagett szeleteket egy egésszé.
Az olvasztott vajat, fokhagymát, petrezselymet és parmezánt egy kis tálkában összekverjük, majd elkenjünk a bagett szeletek tetején úgy hogy közéjük is befolyatunk egy keveset. Majd a fóliát ráhajtuk a bagettre és így 20-25 percig előremelegített sütőben 180°C-on sütjük. Ha már barnul a bagett és megolvadt a sajt, akkor ki lehet szedni a sütőből. Utána már csak győzni kell kivárni, hogy kihűljön és megehessük.

Forrás: Tasty

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek