Mint minden weboldal, az proficook.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz.
Termékek Menü

Isteni forró csokoládék

Ebben a cudar időben ki tudna ellenállni egy mennyei, gőzölgő forró csokoládénak? Nincs is melengetőbb érzés annál, mint amikor otthon a takaróba burkolózva, a meleg bögrét szorongatva kortyolgatjuk a zamatos, mindenféle finomsággal ízesített forró, csokoládés italunkat. Íme néhány egyszerű, de isteni forró csoki recept, melyek egyaránt melengetik a testünket és lelkünket is.

 

Narancsos forró csoki

Hozzávalók 2 főre

  • 1 liter tej
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 1 narancs
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 evőkanál tejszín
  • kevés cukor vagy édesítő

A tejet kezdjük el felmelegíteni. Az étcsokit törjük össze és adjuk hozzá a tejhez. Ezután tegyük bele a kakaóport és tejszínt. A narancs levét öntsük hozzá, a héját reszeljük bele és végül egy kevés cukrot vagy édesítőt adjunk hozzá. Folyamatosan kevergetve, lassú lángon főzzük. Amikor már elolvadtak a csokoládé darabkák, kicsit nagyobb lángra vesszük és a kívánt sűrűségűre főzzük.

 

Nutellás forró csoki

Hozzávalók 2 főre

  • 2 bögre tej
  • 1/4 bögre tejszín
  • 3-4 evőkanál nutella
  • néhány kocka étcsoki
  • fahéj
  • cukor

A tejet és tejszínt felmelegítjük és még forrás előtt levesszük a tűzről. Szórjunk bele néhány kocka étcsokit, majd adjuk hozzá a nutellát és keverjük, míg elolvadnak. Ízlés szerint tehetünk még bele fahéjat és cukrot.

 

Fahéjas-rumos forró csoki

Hozzávalók 2 főre

  • 6 dl tej
  • 2 csapott evőkanál méz
  • 2 rúd fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 1/2 dl rum

A tejhez adjuk hozzá a mézet, fahéjat, cukrot és kakaóport, majd forrósítsuk fel őket kevergetés közben. Ezek után keverjük el benne az étcsokit és rumot is.

 

Mandulás fehér forró csoki

Hozzávalók 2 főre

  • 2 bögre tej
  • 1/2 bögre fehér csoki
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 1/4 bögre mandula szirup

A tejet, csokit, cukrot és sót keverjük össze, majd kezdjük el őket felmelegíteni kis lángon. Amikor elolvadt a csokoládé, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá és keverjük el a mandula szirupot. Kedvünk szerint tegyünk a tetejére tejszínhabot, csoki reszeléket vagy mandula darabkákat.

 

Kávés forró csoki

Hozzávalók 4 főre

  • 5 dl tej
  • 1,25 dl tejszín
  • 15 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 dl forró kávé

A tejet a tejszínnel felforraljuk, majd hozzáadjuk az étcsoki darabokat és porcukrot. Addig kevergetjük, míg a csoki el nem olvad. A kávét szétosztjuk 4 bögrébe és rájuk öntjük a csokis italt. A tetejére ízlés szerint rakhatunk egy kis tejszínhabot.

 

Forrás: fenima.hu, orsicsibe.blogspot.hu, femcafe.hu