x
Mint minden weboldal, az proficook.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz.
Termékek Menü

Konyhakiállítás 2018 - A belga gofri

 

Idén is megrendezésre került az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Konyhakiállítás. Helyszínül a Papp László Sportaréna szolgált, ahol több száz kiállító és megannyi program várta az érdeklődőket. A rendezvényen debütált a DMHolding, mégpedig a Clatronic, Proficook és AEG kiemelt márka képviseleteként. Egy mindent felülmúló, két emeletes, exkluzív környezetet teremtett a látogatóknak. Lehetőség volt megtekinteni konyhai és háztartási kisgép kínálatát. Mi több, számos termék egyedülálló akciós áron volt megvásárolható. A kellemes hangulatról pedig a Recept Guru gasztrobloggere, Bartek Kata, a népszerű Sütik Birodalma youtube csatorna háziasszonya, Szandi és a Sous Vide technika nagy mestere, Papp Szabolcs séf gondoskodtak.

 

 

Bartek Kata, a Recept Guru szerzője már 6 éve írja blogját, ahol főételektől kezdve a süteményeken á, levesek, sós apróságok, tészták, rizottók és egyéb finomságok receptjei találhatóak. Az utóbbi időben pedig elkezdett foglalkozni az egészségesebb ételek készítésével is. A Konyhakiállításon bemutatott belga gofri is édesítőszerrel és teljes kiőrlésű liszt felhasználásával készült. A megannyi finomsággal díszített falatok sokaknak meghozta a kedvét, hogy otthon elkészítsék ezt a nem mindennapi, kelt tésztás gofrit.

Klasszikus Belga Gofri recept

 

Hozzávalók 4-6 nagyobb db-hoz

  • 200 g liszt (50-50% finomliszt és teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 30 g vaj
  • 40 g édesítő (pl. eritrit)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 4 g szárított élesztő
  • 20 ml tejszín
  • 3 g só
  • 1 M-es tojás

Díszítéshez

  • 250 ml habtejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 200 g gyümölcs
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • 50 g magas kakaótartalmú csokoládé
  • 2 evőkanál édesítő

Elkészítés

 

Keverjük össze a lisztet a sóval, édesítővel és élesztővel, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat és tejszínt. Morzsás állagúra keverjük össze, majd a tojás hozzáadása után gyúrjuk tésztává. Ezután csomagoljuk fóliába és egy éjszakán át pihentessük. (Nem kell hűtőbe tenni).

A tésztát másnap gyúrjuk át és formázzunk 4-6 egyenlő golyócskát. Az előre felmelegített gofrisütőbe süssük ropogósra a golyókat. Kivétel után tegyük rácsra és hagyjuk hűlni pár percig. (A rácsnak köszönhetően szellőzik és így ropogós marad a külseje.)

 

 

Ezek után már csak a díszítés marad, aminek csak a fantáziánk és persze a pénztárcánk szab határt. A kiállításon tejszínhabbal, gyümölcs szósszal, csokiöntettel és friss gyümölcsökkel tette lenyűgözővé a látványt Kata. Íme néhány igazán ínycsiklandozó összeállítás a klasszikus belga gofriról.

 

A recept és egy rövid történet magáról a belga gofriról megtalálható a receptguru.cafeblog.hu oldalán.