Mint minden weboldal, az proficook.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz.
Termékek Menü

Kreatív tálalási ötletek gyerekeknek

 

Senki számára nem ismeretlen a válogatós gyerek fogalma. Bizony meggyűlhet a bajunk, ha némi egészséges ételt próbálunk csemetéinkbe plántálni. Márpedig rendületlenül törekszünk egészséges, vitaminokban gazdag ételeket biztosítani számukra, hiszen mindennél fontosabbak nekünk. A gigászi feladatot megkönnyíthetjük némi kreativitással, sok türelemmel és a kelleténél több ráfordított idővel. Kitartó anyukáknak, apukáknak, nagyszülőknek ajánljuk a következő ötleteket, melyek beválhatnak a kicsiknél. A sok színes zöldségből, gyümölcsből és köretből igazán mesés, pompás ételek készíthetőek, melyeknek a legválogatósabbak sem tudnak ellenállni.

 

A füves réten rendíthetetlenül álló fa története, melyet a kicsi erdei gombák és pillangók vesznek körül. A fa már nagyon régóta vágyik arra, hogy megegyék lomb uborkáit és kolbász törzsét, így táplálva és erőssé téve valakit. A kicsi paradicsomos sajtos gombák és a répasonkás pillangó is feláldozzák magukat az ügy érdekében. Így együttesen hatalmas energiát adnak annak, aki megeszi őket és bizony a legkisebbek is nagyra nőnek, akárcsak a rendíthetetlen fa.

 

 

Mickey és Minnie egér története sokak számára ismert. Az szerelmes egérpár kreációja az édesebb szájúaknak kedvez, de itt se feledkezzünk meg az egészségesebb hozzávalókról. A gyümölcs csokrokat mindenképpen meg kell enni, mert ha nem így teszünk, akkor megsértődnek egymásra egérkéink. Hiszen ők mindent megtettek, hogy kifejezzék szeretetüket az általuk kötött csokrokkal. Ha nem eszünk meg mindent nagy kalamajka támadhat az idilli páros életében.

 

A százlábú virslit vajon ki eszi meg előbb? A cél, hogy szelvényről szelvényre haladva egyre kisebb legyen százlábúnk. Az nyer, aki az egészet meg tudja enni. Egy kis játékos versengés igazi szórakozás az egész család számára.

 

A szivárvány ízei igazán csodásak, hiszen mindegyik szín más-más ízt rejt. Ezért hát minden színét meg kell kóstolni, úgy válik teljessé az élmény! Sok-sok színes gyümölcsöt és egyéb finomságokat is odacsempészhetünk tálaláskor. 

 

Az igazi szuperhősök nem válogatnak! Ahhoz, hogy megmentsék a világot rengeteg energiára van szükségük, melyet abból nyernek, hogy mindent megesznek. Batman is mindent megenne a tányérról és nem rest feláldozni saját magát sem a jó ügy érdekében.

 

A mérges madarak csak akkor nyugszanak meg, ha megesszük őket. És akkor lesznek igazán boldogok, ha a zöld salátát is utánuk küldjük, mert így eggyé válhatnak újra a természettel és önfeledten röpködhetnek gyomrocskánkban, ezzel jókedvre derítve minket is.

 

A katicabogarak igazán kedves kis állatkák, akik még szendvicsünkre is rászálltak. Ezt a katicát az igazival ellentétben elfogyaszthatjuk, de figyelni kell, mert a páros pettyű az biztosan finom és mindenképpen meg kell enni, a páratlan pettyűt pedig el kell kerülni!

 

Ez a maci már nagyon régóta csicsikál és szinte lehetetlen felkelteni! Csak egyvalaki képes rá, aki a kispárnát, a takarót, sőt a mackót is megeszi. Akkor végre felkel álmából és brummogva evickél le hasunkba, míg barna maci módjára elutazik máshova.