Mint minden weboldal, az proficook.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz.
Termékek Menü

Mennyei krumplis köretek

Szereted a sült burgonyát, de már unalmas folyton a bő olajban vagy tepsiben sütött, egyszerű sültkrumpli? Színesítsd, ízesítsd néhány igazán egyszerű hozzávalóval a burgonyákat és eszméletlenül finom köreteket tálalhatsz! Íme néhány hasznos tipp, miként készíthetsz ínycsiklandozó sült burgonyát.

Sajtos-baconos sült burgonya

Hozzávalók

  • Burgonya
  • Vaj
  • Zöldhagyma felszeletelve
  • Cheddar sajt
  • Bacon kockák

Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A krumplikat keresztbe szeleteljük fel kb. 1,5 cm szélességűre. Helyezzük őket a sütőpapírral bélelt tepsibe. Olvasszuk fel a vajat és öntsük nyakon a burgonyákat. Kb. 20 percig süssük őket, amíg kissé ropogósak nem lesznek. Vegyük ki a sütőből öntsünk rá még vajat, szórjuk meg a sajttal, baconnel, majd tegyük vissza sülni további 10 percre. Díszítésként szórjuk meg zöldhagyma karikákkal.

Forrás: budgetsavvydiva.com

Héjában sült borzas sajtos sült burgonya

Hozzávalók

  • Burgonya
  • Cheddar sajt
  • Olívaolaj
  • Tejföl
  • Pirított bacon
  • Zöldhagyma

Elkészítés
Vagdossuk be a burgonyát vékonyan, öntsük le olívaolajjal és sózzuk meg. Kb. 30 percre tegyük sütőbe, majd vegyük ki és szúrjunk be sajtszeleteket a lukakba. Tegyük vissza a sütőbe és hagyjuk megolvadni a sajtot. Kivétel után tegyünk rá tejfölt, pirított bacont és zöldhagyma karikákat.

Forrás: thecomfortofcooking.com

Roppanós krumplipüré falatok

Hozzávalók

  • Kb. 200 g hideg krumplipüré (maradékból érdemes készíteni)
  • 1 tojás
  • Kb 25 g parmezán
  • Kb 32 g liszt
  • Kb 136 g zsemlemorzsa
  • Olaj
  • 1 ek finomra vágott petrezselyem
  • Parmezán díszítésnek

Elkészítés
Egy tálban keverjük össze a krumplit, tojást, sajtot és lisztet. Egy evőkanál segítségével vegyünk ki az egyvelegből fél kanálnyit, kicsit nyomkodjuk össze és forgassuk meg a zsemlemorzsában. Ezután már könnyebb alakítani, készítsünk kroketteket és forró olajban süssük aranybarnára a falatokat, majd a lecsepegtetés után szórjuk meg petrezselyemmel és sajttal.

Forrás: kirbiecravings.com

Pikáns sajtos burgonya falatok

Hozzávalók

  • 680 g kis burgonya
  • 225 g Cheddar sajt
  • 80 g pirospaprika
  • 50 g majonéz
  • 2 db újhagyma
  • Cayenne vagy csípős paprika szósz
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés
Főzzük meg a burgonyákat és hagyjuk kihűlni. Keverjük össze a sajtot, pirospaprikát, majonézt, felaprított újhagymát, csípős szószt és fűszerezzük ízlés szerint. Amikor a krumpli már kihűlt, vágjuk ketté őket hosszában és kaparjuk ki a belsejét. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a burgonyákat, sózzuk és borsozzuk a belsejét. A burgonya belsejét egy tálban pépesítsük és keverjük össze elsőnek kikevert mixszel. Ezt helyezzük vissza a "kibelezett" krumplikba és süssük kb. 20 percig míg megbarnul kicsit a teteje.

Forrás: smittenkitchen.com

Vajas-rozmaringos sült burgonya

Hozzávalók

  • 400 g burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, vaj ízlés szerint
  • rozmaring

Elkészítés
Héjában főzzük meg a kisebb burgonyákat. A fokhagymát vágjuk apróra, egy tepsit kenjünk ki vajjal, ebbe tegyük a fokhagymát. A megfőtt burgonyáról csepegtessük le a vizet, majd helyezzük a tepsibe őket egymás mellé és kicsit nyomkodjuk meg őket, hogy megrepedjenek. Mindegyik burgonyára tegyünk egy kis vajat, majd sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá egy kis rozmaringot. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig süssük, amíg meg nem pirul.

Forrás: almaimotthona.hu