x
Mint minden weboldal, az proficook.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz.
Termékek Menü

Nutellás finomságok

Ki ne lenne oda a nutelláért! Ez a krémes, édes, mogyorós, kakaós massza rendkívül sok embert függővé tett. Van aki magában is képes behabzsolni. Bár ez már kissé extrém, de azért kenyérre kenve, palacsintába töltve vagy sütemények alapanyagaként nehéz ellenállni neki. Összegyűjtöttünk néhány receptet, ahol ez a bűnős élvezet kapja a főszerepet.

Nutellás lávasüti

Hozzávalók (3 adag)

  • 5 dkg étcsokoládé (min. 70% kakaótartalom)
  • 5 dkg nutella
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 tojás + 1 tojásfehérje
  • csipet só
  • 1 tk keserű kakaópor
  • 5 dkg cukor
  • vaj és cukor a formák kikenéséhez

Elkészítés

Az étcsokit a nutellával és vajjal gőz fölött megolvasztjuk. Megvárjuk míg kicsit kihűl. A tojásokat kettéválasztjuk, a 2 db fehérjét csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. Az 1 db tojássárgát cukorral habosra verjük és belekeverjük a kakaóport. Ezt összekeverjük a csokis nutellás krémmel. Végül a felvert fehérje habot is óvatosan beleforgatjuk. Szufléformába kanalazzuk a masszát, amit előtte vajjal és cukorral kentünk ki. 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Még melegen tálaljuk.

Nutella mousse

Hozzávalók

  • 3,5 dl habtejszín
  • 300 g nutella
  • 1 tk vanília kivonat
  • 12-15 db oreo keksz
  • 5 ek margarin

Elkészítés

A habtejszínt verjük habosra egy tálban. Adjuk hozzá a vanília kivonatot. A nutellát tegyük hőálló tálba és melegítsük mikrohullámú sütőben 15 másodpercig. 1 percig kevergessük még a nutellát, amíg kicsit lehűl, majd adjuk hozzá a habhoz. A kekszeket tegyük aprítógépbe, majd keverjük össze az olvasztott margarinnal. Helyezzük a cupcake forma aljára a kekszes masszát ( jó a muffin forma is). Öntsük rá a krémet, majd tegyük hűtőbe min. 4 órára.

Nutellás túrógolyó

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 1 csomag zselatin fix
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 ek porcukor
  • nutella
  • 20-25 dkg étcsoki

Elkészítés

A nutellát egy habzsákba vagy zacskóba töltjük. Sütőpapírra kb. 2 cm-es halmokat nyomunk (kb. 20-22 db). Fagyasztóba tesszük, amíg meg nem dermed (kb. negyed óra). A túrót összetörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, porcukrot és zselatin fixet. 10 percre hűtőbe tesszük, utána vizes kézzel nagyobb diónyi masszákat képezünk, szétlapogatjuk őket,  középre tesszük a nutella darabkákat és végül golyókat formálunk. Újra hűtőbe tesszük 1 órára. Az étcsokit felolvasztjuk és a golyókat belemártjuk, majd sütőpapírra helyezzük őket. Ismét hűtőbe tesszük a csokimázas golyókat, amíg meg nem szilárdulnak.

Nutellás sajttorta

Hozzávalók

  • 310 g édes keksz
  • 5 ek vaj
  • 320 g nutella
  • 450 g krémsajt
  • 1/2 csésze porcukor
  • 3/4 csésze apróra vágott pirított mogyoró

Elkészítés

A kekszet törjük össze és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a vajat és 1 evőkanál nutellát. Keverjük össze, majd adjunk hozzá 3 evőkanál mogyorót is. Az összeállt masszát tegyük egy 23 cm-es tortaformába, nyomkodjuk szét az alján és tegyük hűtőbe. A krémsajtot és porcukrot keverjük simára és adjuk hozzá a maradék nutellát. Vegyük ki a formát a hűtőből és rétegezzük rá a nutellás keveréket az alapra. A maradék mogyorót szórjuk szét  a torta tetején. Tegyük hűtőbe legalább 4 órára és tálaljuk hidegen.

Nutellás toast tekercsek

Hozzávalók

  • toast kenyér
  • 3-4 ek olvasztott vaj
  • nutella
  • 3 ek cukor
  • 1 tk fahéj

Elkészítés

Vágjuk le a kenyerek héját, majd nyújtsuk ki őket. A kenyér egyik szélére csíkban halmozzunk nutellát, majd tekerjük fel. Kenjük meg olvasztott vajjal, majd forgassuk meg fahéjas cukorban. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és 175 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig süssük őket.

Források:
receptneked.hu
noihirek.hu
cookedbyjulie.com
sutidoboz.hu