Mint minden weboldal, az proficook.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz.
Termékek Menü

Tárolási tippek

Valószínűleg mindenki életében előfordult már, hogy helyszűkébe került otthon. Az ember számos dolgot összegyűjt az évek alatt, de valahogy nem mindig van szíve megválni a régi,  nem használt, polcokon, szekrényekben porosodó tárgyaktól. Így a cikkek száma nő, a pakolási felület csökken.

Előfordul, hogy eleve okosan kell megoldani a tárolást, mert kisebb otthonunkban kevesebb hely áll rendelkezésünkre. Az ilyen és ehhez hasonló esetekre összegyűjtöttünk néhány igen frappáns tárolási technikát.

Konyhai tárolási ötletek

 

Ha valaki röstell megválni a régi könyveitől, de szükség van a helyre a könyvespolcon egy újabb darabnak, akkor mit is kezdhetünk. Előszeretettel ajánljuk, hogy egyéb funkciót töltsön be a régi remekmű. A késeknek pedig nem kell külön tartót venni.

 

Nincs már hely a polcokon, de esetleg alulra még férne valami. A földre viszont mégsem lehet csak úgy lerakni kedvenc eszközeinket. Ezek a tároló kosarak nagyon hasznosak tudnak lenni és nem is néznek ki rosszul.

Igazán vétek kihasználatlan területet hagyni, mégha egy aprócska résről is van szó. Egy gurulós vékony polcozott szekrény elsüllyeszthető akár a hűtő mellé vagy a mosogató- és mosógép közé is.

Ha zsúfolásig a konyha kis háztartási gépekkel, akkor azok egy kupacba halmozva rémesen rosszul mutathatnak. De ezzel a megoldással könnyedén el lehet tüntetni őket.

Az a rengeteg tisztítószer hol van amikor szükség lenne rájuk? Áhh, bezsúfolva egy távoli zugban álló szekrénybe. Legyenek mindig kéznél a legszükségesebbek.

 

Jó lenne egymásba csúsztatni a lábasokat, serpenyőket. De mi a helyzet a fedőkkel? Egy jól felhelyezett törölközőtartó a szekrény oldalán vagy az ajtón megoldja a problémát.

 

Ha a lábasok, serpenyők nem férnek el a szekrényekben, miért nem tesszük a falra őket?

 

A rengeteg zöldség és gyümölcs tárolása sem egyszerű. A hűtőben már nincs hely, az asztalra sem kerülhet minden ki. Ilyenkor hasznosak lehetnek a kisebb tároló kosarak, melyek akár fiókba is rakhatók, egy-egy zöldséges láda vagy fából készült emeletes tároló.

Azok a műanyag tároló edények milyen hasznosak, és mennyire nem könnyű őket rendezetten tartani. De dobozokba helyezve meglehet mindennek a helye. Nincs több szétcsúszás vagy eltűnt fedél.

A fűszernövények melyek kis helyen elférnek, könnyű hozzájuk férni és még fény is éri őket, hogy szépen növekedhessenek.

 

Fürdőszobai tárolási ötletek

Egy kád tele meglepetéssel. Ennél helytakarékosabb megoldást keresve sem találnánk.

Még hogy a virágcserép csak a növényeknek lett kitalálva. Bizony a fürdőszobában is megállják a helyüket.
Törölközőink tárolására is számtalan nagyszerű megoldás létezik.

A WC a művelődés melegágya. A hosszú unalmas perceket ki ne szeretné elütni valamivel. Egy jó könyv megihleti az embert.

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kreatív ötletek